Volledig scherm
PREMIUM
Ook een viswinkel in Lombok werd beschoten eind mei van dit jaar. © Michiel van Beers

Granaat voor deur van café: ‘Heel vaak is dit het gevolg van een conflict in de drugswereld’

Opnieuw troffen deze week kogels een juwelierswinkel aan de Amsterdamsestraatweg en vandaag kreeg een café in Veenendaal een handgranaat aan de deur. In mei waren ook een viswinkel en een restaurant in Lombok al doelwit van beschietingen. De politie zegt geen idee te hebben wie erachter zit. Wat is hier aan de hand?

Laat één ding helder zijn: de toedracht van de zaken in Veenendaal en Utrecht kent de vooraanstaand criminoloog Emile Kolthoff ook niet. Toch is hij stellig. ,,In de meeste gevallen gaat het niet om ordinaire concurrentie in de business die op de gevel staat’’, zegt hij. Hij baseert zich op het landelijke beeld. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première. Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad.