GroenLinks-leider Julia Kleinrensink (tweede van rechts) in gesprek met Rik van der Graaf van de ChristenUnie. Links in beeld Marijn de Pagter (VVD) in gesprek met wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks).
Volledig scherm
PREMIUM
GroenLinks-leider Julia Kleinrensink (tweede van rechts) in gesprek met Rik van der Graaf van de ChristenUnie. Links in beeld Marijn de Pagter (VVD) in gesprek met wethouder Kees Diepeveen (GroenLinks). © Angeliek de Jonge

GroenLinks en D66 op zoek naar coalitiepartners: deze partijen komen in aanmerking

GroenLinks Utrecht, de grootste partij van de stad, wil een coalitie die op een ruime meerderheid in de gemeenteraad kan rekenen. Partijleider Julia Kleinrensink steekt nadrukkelijk de hand uit naar D66 en een aantal andere (kleine) progressieve partijen.

 1. GroenLinks is nu de baas in De Bilt; komen de hippe koffietentjes en vega-restaurants eraan?
  PREMIUM

  GroenLinks is nu de baas in De Bilt; komen de hippe koffieten­tjes en ve­ga-restau­rants eraan?

  De politieke kaart in De Bilt is van kleur veranderd na de gemeenteraadsverkiezingen. De Bilt, Bilthoven-Zuid en Groenekan zijn nu van GroenLinks. VVD blijft de baas in het welvarende Bilthoven-Noord en Hollandsche Rading, terwijl SGP nog steeds domineert in de gereformeerde kernen Maartensdijk en Westbroek. Wordt De Bilt straks overspoeld met hippe koffietentjes en veganistische restaurants?
 2. Overdag brengt Danny (50) bloemen rond, ’s avonds treedt hij op voor Oranje: ‘Ik zing het dak eraf’
  PREMIUM

  Overdag brengt Danny (50) bloemen rond, ’s avonds treedt hij op voor Oranje: ‘Ik zing het dak eraf’

  Danny Lukassen (50) brengt sinds anderhalf jaar zijn bloemen rond in een oude SRV-wagen. Daarna is zijn werk nog niet gedaan. Dan trekt hij als volkszanger het nachtleven in, voor een optreden in een bruine kroeg of een feestcafé. Maar ook regelmatig bij het Nederlands Elftal. ,,In 2012 trad ik op Charkov. Heel naar om te bedenken dat daar nu tanks door de straten rijden.”