Dit is een deel van de speeltuin in Veenendaal, waar kinderen worden bedreigd en geslagen. De personen op de foto hebben niets te maken met de geschetste problemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is een deel van de speeltuin in Veenendaal, waar kinderen worden bedreigd en geslagen. De personen op de foto hebben niets te maken met de geschetste problemen. © William Hoogteyling

Groep terroriseert speeltuin: ‘Als we niet betalen, slaan ze ons in elkaar’

Onder jonge ouders in Veenendaal is grote onrust ontstaan over een groep kinderen die enkele speeltuintjes en trapveldjes in de wijk opeisen. Volgens de ouders bedreigen, treiteren en slaan zij hun jonge kinderen. 

Quote

Als hij die knop indrukt krijgen wij een sms-berichtje dat er iets aan de hand is.

Bezorgde moeder, Speeltuin Veenendaal

Ook wordt er met zwaar vuurwerk gegooid. In buurtapps lopen de spanningen op en kondigen vaders aan zelf in te grijpen.  

Slaan, schoppen, fietsen stelen, zwaar vuurwerk afsteken, rotzooi trappen, spugen, schelden, telefoons en laptops opeisen. Het gebeurt volgens de ouders allemaal in speeltuintjes en op trapveldjes in een Veenendaalse wijk aan de oostkant van de stad, door een groep jongens van 12, 13 tot 15 jaar. De ouders zijn boos, maar ook verontrust. Ze willen dat de wijkagent ingrijpt.

  1. Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbalclubs kunnen fluiten naar vierde kunstgrasveld
    PREMIUM

    Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbal­clubs kunnen fluiten naar vierde kunstgras­veld

    Nieuwegein krijgt een gloednieuw sportpark in het zuiden van de stad met op drie van de zeven voetbalvelden kunstgras. Daartoe heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Nieuwegein, bestaande uit VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en Lokale Vernieuwing, donderdagavond besloten. De raad negeerde daarmee de wens van de clubs Geinoord en VSV Vreeswijk voor een vierde kunstgrasveld.