Volledig scherm
De Utrechtse Kanaalstraat. © Marnix Schmidt

Grote menigte bemoeit zich met arrestatie van vrouw (19) uit Ede in Utrechtse Kanaalstraat

Twee agenten voelden zich afgelopen zondag in de Utrechtse Kanaalstraat zo in het nauw gedreven bij een aanhouding van een 19-jarige vrouw uit Ede, dat zij hun collega’s om hulp riepen. Een menigte van ongeveer tweehonderd mensen bemoeide zich met de arrestatie.

Agenten zagen zondag rond 17.00 uur een jonge vrouw op het Moskeeplein zich opvallend gedragen. Ze spraken haar aan. De vrouw kon geen identiteitsbewijs tonen en gaf een valse naam op. Toen de agenten in de tas van de vrouw wilden kijken, vluchtte zij. De agenten renden achter de vrouw aan en slaagden erin haar ondanks hevig verzet op de Kanaalstraat te overmeesteren.

Versterking

Dit alles bleef echter niet onopgemerkt. Omstanders stroomden toe en begonnen zich te bemoeien met de arrestatie. Uiteindelijk stond er een groep van zo’n tweehonderd mensen om de agenten heen, waarna versterking nodig was. Volgens de politie hielden de omstanders het bij woorden en werd er geen geweld gebruikt.

Uit verhoor op het politiebureau bleek dat de vrouw  in een andere regio gezocht wordt. Waarvoor precies heeft de politie niet bekendgemaakt.  

In april heeft zich ook al een incident tussen omstanders en politie voorgedaan in dezelfde straat in Utrecht. Toen werden twee agenten geschopt en geslagen.