Volledig scherm
PREMIUM
Guerrilla Gardeners Mariëlle Stegeman (l.) en Cerian van Gestel in actie in de Van Humboldtstraat in Utrecht. © Erik van 't Woud

Guerrilla Gardeners werpen bloembommen en veroveren braakliggende stadgrond

De Guerrilla Gardeners hebben het hun missie gemaakt om meer groen in steden te laten groeien. Dat doen ze door op kale stukken grond bloemen en planten te laten groeien. Vandaag gebeurt dat in de Van Humboldtstraat in Utrecht.

,,Dit lijkt me een goede plek”, zegt Cerian van Gestel wijzend op een stukje grond aan de voet van een boom. Met een capuchon op en een bak planten in de hand plant ze haar schepje in de aarde. Ze is een van de Guerrilla Gardeners die vindt dat volgebouwde straten wel wat meer groen kunnen gebruiken.

  1. Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad
    PREMIUM
    column

    Mijn moeder had gelachen om de zoektocht van de gemeente naar een exploitant voor het Nieuwe Zandpad

    Vorige week schreef ik op deze plek dat mijn moeder opeens heel erg ziek was. Naar het UMC voor vermoedelijke reuma, bleken uitzaaiingen van de bekende klote ziekte door haar hele lichaam. Het proces ging daarna zo ongekend snel dat een lekker kwebbelende dame binnen een paar dagen alleen nog maar kon slapen. De dag na het stukje sliep zij, omringd door al haar dierbaren, vredig in. En morgen zullen wij haar herdenken en begraven in Vleuten.