Volledig scherm
Spelers van GVVV bouwen een toren van euforie op Berry Powel, maker van de 1-0. © BSR Agency

GVVV verslaat profs van Helmond Sport en gaat door in KNVB-Beker

Wat in de competitie maar niet wil lukken, daarin slaagde GVVV gisteren wel. In de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi stuntten de Veenendalers op eigen terrein met een 2-1 zege op Helmond Sport.

Wie de blauwe zijde van sportpark Panhuis gisteravond deed ontploffen was niet helemaal duidelijk. Want werd de vrije trap van Wesley Goeman nu aangeraakt door Berry Powel, invaller Jesse van Nieuwkerk of Helmond Sport-doelman Stijn van Gassel, of door helemaal niemand? Het maakte de supporters van GVVV niets uit, want in de 82e minuut kwam hun ploeg opnieuw op voorsprong. ,,Volgens mij werd de bal licht getoucheerd, maar zullen we de goal gewoon op mijn naam zetten'', lachte Goeman na afloop. Want 'zijn' treffer bleek na een uiterst vermakelijk bekeravondje de winnende te zijn.

En dus wonnen de Veenendalers voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd, nadat het een maand geleden eveneens op een dinsdagavond in de tweede voorronde Kozakken Boys uitschakelde. Terwijl vijf competitiewedstrijden in eigen huis slechts twee schamele puntjes opleverden. ,,Ik denk dat we de KNVB moeten vragen of wij onze competitiewedstrijden ook op dinsdagavond mogen spelen'', was de reactie van de matchwinner toen de statistieken ter sprake kwamen.

Zeven kansen

Quote

Ik denk dat we de KNVB moeten vragen of wij onze competitie­wed­strij­den ook op dinsdag­avond mogen spelen

Wesley Goeman

GVVV brak gisteravond met nog een traditie, want de ploeg van trainer Niek Oosterlee incasseerde een keer geen vroege treffer. Sterker, het speelde een prima eerste helft, waarin het verdedigend nauwelijks iets weggaf en aanvallend fraaie combinaties liet zien. Het leidde tot liefst zeven doelpogingen, waarbij de grootste kans na 19 minuten voor Powel was. De 39-jarige aanvaller werd met een prachtige steekpass door Goeman de diepte ingestuurd, maar kwam aan het van zijn sprint net wat snelheid tekort om succesvol te kunnen afronden. 

Omdat ook de andere mogelijkheden geen treffer opleverden, was 0-0 de ruststand. Daar mochten de bezoekers hun handen mee dichtknijpen. Goeman: ,,Zonde dat we voor rust niet scoorden uit de kansen die wij kregen, maar we spraken in de rust af om op dezelfde voet verder te gaan.''

Vrije trappen

Quote

Als we ons spel van vanavond elke week op de mat leggen, hoeven wij voor niemand bang te zijn

Wesley Goeman

Dat deed GVVV, en hoe. Zes minuten na de pauze kopte Powel een vrije trap van Goeman steenhard via de onderkant van de lat achter Van Gassel. Na dat doelpunt moest de thuisploeg achteruit. Helmond Sport kreeg kansen, maar had een strafschop nodig om op gelijke hoogte te komen. 

Daarna kreeg de nummer vijftien van de Keuken Kampioen Divisie een enorme kans, maar het was GVVV dat de zege naar zich toetrok. Via het wapen van Goeman. ,,Ik ben onder andere gehaald voor mijn spelhervattingen, gelukkig leverden die vandaag twee goals op. Waarom het in de competitie niet lukt? Geen idee, maar als we ons spel van vanavond elke week op de mat leggen, hoeven wij voor niemand bang te zijn.‘’ Wie de volgende tegenstander wordt, maakt Goeman niets uit. ,,Als we maar op een dinsdagavond thuis mogen spelen.''

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.