Hangmatverbod? Dan maar met een hangmatvlot de Oudegracht op

VideoArjan Visscher (29) mag van de gemeente Utrecht een tweede proef draaien met zijn hangmatten in de openbare ruimte. Dat heeft de gemeente bekend gemaakt. Ondertussen is de voorvechter van een eerlijk hangmatbeleid in Utrecht met een eigen ludieke actie begonnen: een hangmatvlot waarmee je over bijvoorbeeld de Oudegracht kunt varen.

Die actie met het hangmatvlot – dat overigens te huur is – is eigenlijk een protest richting de gemeente, die Visscher na de eerste proef geen groen licht gaf om hangmatten op te hangen in de stad. De achterliggende gedachte van de gemeente om tóch een tweede proef toe te staan, is om te kijken of eventuele schade aan een boom pas later zichtbaar wordt, aldus de gemeente.

  1. Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energielabel na toekennen miljoenensubsidie

    Kasteel Amerongen gaat voor zuinig energiela­bel na toekennen miljoenen­sub­si­die

    De vlag hangt letterlijk uit bij Kasteel Amerongen want ze hebben net twee miljoen euro gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Voor directeur Herman Sietsma mag de vlag drie keer uit: vanwege de subsidie, de erkenning dat Kasteel Amerongen iconisch Nederlands erfgoed is en voor de tientallen vrijwilligers die de bevestiging van de minister hebben dat ze heel belangrijk werk doen.