Volledig scherm
PREMIUM
Lopers luisteren voor aanvang naar een toespraak voor Amelisweerd. © Marnix Schmidt

Hardloopwedstrijd is startschot van serie acties voor behoud Amelisweerd

Honderden hardlopers hebben vanavond door Amelisweerd gerend voor het in stand houden van het Utrechtse natuurgebied. Hun loopactie vormde de eerste in een reeks van aangekondigde protesten, die moeten voorkomen dat bomen plaats maken voor verbreding van de A27.

Een bont gezelschap van vooral jonge en overwegend vrouwelijke Utrechters heeft zich woensdagavond verzameld bij het parkeerterrein van zwembad De Krommerijn. De aanwezigen willen door middel van deze ‘klimaatmars’ hun ongenoegen uiten over het voornemen om bomen te kappen voor de aanleg van meer asfalt. ,,Anderhalf miljoen bezoekers trok Amelisweerd vorig jaar en die lijden onder dit idiote plan van de overheid.” Applaus klinkt als de organisatoren nog maar eens benadrukken waarom hier in de avondzon honderden lopers zich opmaken voor een tocht van drie of zes kilometer door de natuur.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het Nederland Volksbuurtmuseum in Utrecht heeft vanaf vandaag een nieuwe tentoonstelling, ditmaal over de Zeven Steegjes. Dit is één van de volksbuurten van Utrecht en is beroemd door zijn bewoners en het monumentale karakter. Het gaat om ongeveer 125 woningen verdeeld over zeven autovrije stegen. De kenmerkende huisjes zijn gebouwd in de periode tussen 1842-1867 achter de Oudegracht. Het museum aan de Waterstraat 27 wil laten zien wat er, zeker na een grote renovatie in 1992, allemaal veranderd is in het buurtje. De tentoonstelling is te zien tot en met 16 februari 2020 en omvat, als de bezoeker dat wil, ook een rondleiding door De Zeven Steegjes en een lunch bij de stadsbrasserie ‘De Utrechter’. Meer informatie: volksbuurtmuseum.nl