Volledig scherm
Bij de zoektocht in Zuidbroek werden meerdere politie-eenheden ingezet. De actie trok ook de aandacht van wijkbewoners.

Hele buurt helpt politie om twee Veenendalers te arresteren in Apeldoorn

Een ondernemer heeft vrijdagavond twee Veenendalers vanuit Heerde naar Apeldoorn achtervolgd, omdat hij ze verdacht van inbraak. In Apeldoorn werden ze mede door aanwijzingen van buurtbewoners aangehouden. Het gaat om twee mannen van 22 en 25 jaar uit Veenendaal.

Het duo trok de aandacht op een bedrijventerrein in Heerde, waar de laatste tijd vaker inbraken zouden zijn geweest. Volgens de ondernemer hielden ze zich er verdacht op. De twee gingen er vandoor toen ze in de gaten kregen dat ze waren opgemerkt. 

Na de achtervolging vluchtte het tweetal de een woonwijk in Apeldoorn in, waar ze zich in tuinen probeerden te verstoppen. Dankzij een buurtapp trok de kwestie in die wijk veel belangstelling. Dat had ook een positief effect: de wijkbewoners gaven tips aan de politie, zo zeggen getuigen.

Ruit ingeslagen

De betreffende ondernemer sloeg de voorruit van de vluchtauto in, om te voorkomen dat die opnieuw gebruikt zou kunnen worden. Uiteindelijk konden de twee mannen uit Veenendaal met hulp van de politie worden opgepakt.