Volledig scherm
VSP in Nieuwegein: Herman Beeuwkes en Herman Troost. © AD/William Hoogteyling

Herman Beeuwkes neemt stokje over van VSP-raadslid Herman Troost

Herman Troost (75), oprichter en voorzitter van de Verenigde Senioren Partij (VSP) in Nieuwegein, verlaat om gezondheidsredenen de gemeenteraad. Als zijn opvolger is Herman Beeuwkes (70) voorgedragen. 

Met Troost verliest de VSP-fractie een tweede steunpilaar in korte tijd. Op 12 augustus overleed volkomen onverwacht de markante fractievoorzitter Ton de Mol. Troost tobde al langer met zijn gezondheid en heeft daarom besloten het stokje over te dragen aan een opvolger.

Dat is Herman Beeuwkes, die al eerder voor de VSP deel uitmaakte van de commissie voor samenleving. Het nieuwe VSP-raadslid was in 1978 een van de pioniers in de wijk Zuilenstein toen die nog in aanbouw was. Daar  woont de gepensioneerd kapper nog steeds, weliswaar in een andere woning.

Beeuwkes zegt zich in te willen zetten voor een groene stad, waar voor iedereen prettig valt te leven, met accenten voor ouderen. ,,Ik maak me sterk voor openbaar vervoer en woningbouw. Waar wordt gebouwd, voor wie en is het betaalbaar, dat is voor mij belangrijk.’’

Het aankomend raadslid was eerder maatschappelijk actief in het wijknetwerk en als penningmeester bij de toenmalige Protestants Christelijke Ouderen Bond (PCOB). In die hoedanigheid leerde hij bij de Koepel van ouderenbonden Herman Troost kennen die daar voorzitter was. 

Beeuwkes wordt tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdag 17 oktober beëdigd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.
  1. De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg
    PREMIUM

    De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbe­leg

    De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.