Volledig scherm
© Rik Bakker

Het duurt nog wel even voor er weer gevoetbald wordt op de velden van geroyeerd SVA Papendorp

De kans dat komend seizoen alweer gevoetbald wordt op de velden van het geroyeerde SVA Papendorp is klein. Sportwethouder Maarten van Ooijen noemt het op korte termijn afronden van lopende gesprekken over een nieuwe invulling van het terrein ‘niet realistisch’.  

Maarten van Ooijen, wethouder in Utrecht.
Volledig scherm
Maarten van Ooijen, wethouder in Utrecht. © Gemeente Utrecht

Van Ooijen verwacht dat de gesprekken nog minstens enkele maanden voortduren, waardoor gebruikmaken van de velden vanaf het nieuwe seizoen niet kansrijk is. Terwijl daar wel degelijk behoefte aan is op het complex van de door de KNVB geschorste club, die voorheen door het leven ging als Magreb'90. Dat is al gebleken uit gesprekken met onder meer mensen van de club, SportUtrecht en JoU-Utrecht (jongerenwerk). ,,We maken het voetbalaanbod met deze partijen op dit moment concreet”, zegt Van Ooijen.

Daar komt bij dat de Belastingdienst beslag heeft gelegd op de kantine van de club en dat de club zich nog beraadt op juridische stappen tegen de KNVB. Alles overwegend concludeert de wethouder dat volgend seizoen gebruik maken van de velden te vroeg komt. Hij zegt dit in antwoord op vragen van DENK en de PvdA, die graag zien dat het terrein zo snel mogelijk weer in gebruik is. Zij vinden het ‘raar’ dat nog geen aanvullend voetbalaanbod geregeld is, aangezien november vorig jaar het royement al in de lucht hing.

Eind deze maand praat de gemeente verder met SVA Papendorp over de consequenties van het besluit van de KNVB om het lidmaatschap te beëindigen. Daarbij wordt ook gesproken over het gebruiksrecht van de velden en de kantine. ,,Zorgvuldigheid kost tijd. Na het gesprek inventariseren we of andere voetbalverenigingen belangstelling hebben in het terrein.”