Het ‘Irma-effect’: Utrechtse opleiding tot gebarentolk verwacht veel meer aanmeldingen

videoDe opleiding tot tolk Nederlandse gebarentaal in Utrecht verwacht dit jaar substantieel meer aanmeldingen. Dat heeft alles te maken met het ‘Irma-effect’. Het recente optreden van tolk Irma Sluis naast premier Rutte tijdens diens persconferenties heeft de opleiding in de schijnwerpers gezet.

Haar optredens naast Mark Rutte tijdens diens persconferenties over de aanpak van de coronacrisis hebben van Irma Sluis in één keer een bekende Nederlander gemaakt. Nu al kan het haast niet anders of het woord van het jaar 2020 zal een gebáár van het jaar blijken te zijn. De manier waarop Irma Sluis verbeeldde dat we niet moeten hamsteren, staat nog helder op ieders netvlies en ging binnen de kortste keren viral op sociale media.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.