De Sigmund Rombergstraat in Terwijde is deze jaarwisseling één van de zes straten in Utrecht die een vrijwillige vuurwerkvrije zone krijgt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Sigmund Rombergstraat in Terwijde is deze jaarwisseling één van de zes straten in Utrecht die een vrijwillige vuurwerkvrije zone krijgt. © Marnix Schmidt

Het Kubuseiland in Leidsche Rijn gaat voor een vuurwerkvrije jaarwisseling

De vuurwerkvrije zone rukt op. In Utrecht, waar 84 parken, dierenverblijven en natuurgebieden zijn aangewezen, kunnen bewoners ook een vrijwillige vuurwerkvrije zone aanvragen. Zes straten deden dat voor de naderende jaarwisseling. Zoals de Sigmund Rombergstraat in Leidsche Rijn. 

Jasper Klewer, bewoner van ‘Kubuseiland‘ zoals bovengenoemde straat in de volksmond heet , woonde ten tijde van de vuurwerkramp in Enschede. Hoewel hij niet direct betrokken was, heeft hij sindsdien geen rotje of gillende keukenmeid  afgestoken, geen vuurpijl het luchtruim ingeschoten. Omdat hij zag welke impact het heeft op een stad en zijn bewoners als het mis gaat met vuurwerk. Er vielen op 13 mei 2000 23 doden en 950 gewonden toen een vuurwerkfabriek ontplofte.