Bij Leusden stond zondagochtend in stuk heide in brand
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Leusden stond zondagochtend in stuk heide in brand © Keistadnieuws

Het wordt gloeiend heet, deze maatregelen worden genomen in regio Utrecht

Vuilnismannen die eerder beginnen met werken, test- en vaccinatielocaties van de GGD die uit voorzorg dichtgaan en waarschuwingen voor natuurbranden. De regio Utrecht maakt zich op voor twee dagen zinderende zomerhitte. 

 1. Vanaf maandag geldt het Nationaal Hitteplan: ‘Genoeg drinken, weinig bewegen en 's ochtends ventileren’

  Vanaf maandag geldt het Nationaal Hitteplan: ‘Genoeg drinken, weinig bewegen en 's ochtends ventileren’

  Het RIVM heeft aangekondigd dat vanaf maandag het Nationaal Hitteplan in werking gaat. Hierbij wordt voornamelijk gelet op risicogroepen om uitdroging en oververhitting te voorkomen. Het algemene devies: zoek verkoeling en drink genoeg. Met voorspelde recordtemperaturen op maandag en vooral dinsdag, en de hevige bosbranden in Frankrijk en Spanje in het achterhoofd, bereidt ook de rest van West Europa zich voor op de temperatuurstijging.
 2. De lijst van (ex-)junkies die Tivoli hebben aangedaan is eindeloos en dat hoort bij popmuziek, vindt Jerry
  PREMIUM
  column

  De lijst van (ex-)jun­kies die Tivoli hebben aangedaan is eindeloos en dat hoort bij popmuziek, vindt Jerry

  Kostelijk, die gespeelde verontwaardiging van TivoliVredenburg over het drugsgebruik van Goldbandzanger Milo Driessen. In een viraal gegaan filmpje is te zien hoe Driessen, met een behendigheid die een zekere routine verraadt, op het podium een pakje coke aanneemt, waarna hij op de rug van zijn hand een lijntje legt dat hij vervolgens gulzig opsnuift. Milo is een pro, dat zie je zo.