Volledig scherm
PREMIUM
Onder deze brug vond de politie vorige week een complete hennepkwekerij. Sommige voorbijgangers met een goede neus hadden al een vermoeden dat er iets in de omgeving niet in de haak was. © Marnix Schmidt

Hoe criminelen jarenlang wiet verbouwden in een Utrechtse trambrug en niemand iets doorhad

Criminelen verdienden tonnen met een inventieve wietkwekerij in een trambrug over het Amsterdam-Rijnkanaal. Jarenlang had niemand het in de gaten; duizenden trampassagiers tussen Utrecht en Nieuwegein passeerden dagelijks op slechts een paar meter afstand. Pas toen ambtenaren van de gemeente Utrecht stroomdiefstal constateerden, was het spel uit.

Het is letterlijk een uithoekje van de gemeente Utrecht. Een stukje ten zuiden van P+R Westraven liggen twee bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal die Utrecht en Nieuwegein met elkaar verbinden. Eén voor auto's en fietsers (Jutfasebrug), de ander voor de sneltram. De weg die er onderdoor loopt, leidt naar het terrein van brandstofbedrijf Varo Energy. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vandaag wordt het Viaans Kinderdictee gehouden op het Oosterlicht College in Vianen. Het thema van dit jaar is ‘Alle kinderen doen mee!’. Het kinderdictee is geschreven voor kinderen op de basisschool, met name voor groep 7 en 8, maar alle basisschoolleerlingen zijn welkom om tussen 16.00 en 22.00 uur mee te doen. Tussen de twee dictees door is er de mogelijkheid om een hapje mee te eten tijdens het diner, verzorgd door leerlingen van het Oosterlicht College.