Volgens de Belgische Dierentuin Pairi Daiza, die in 2016 een eerste pandajong verwelkomde en waar in 2019 zelfs een tweeling volgde, moeten we vooral geduld hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens de Belgische Dierentuin Pairi Daiza, die in 2016 een eerste pandajong verwelkomde en waar in 2019 zelfs een tweeling volgde, moeten we vooral geduld hebben. © Pairi Daiza

Hoe gaat de pandababy heten? ‘Uiteindelijk zal de beslissing bij China liggen’

Hieperdepanda, er is een reuzenpandajong geboren. Maar hoe gaat het nu verder? Wanneer krijgen we het te zien, hoe gaat het heten? Volgens de Belgische dierentuin Pairi Daiza, die in 2016 een eerste pandajong verwelkomde en waar in 2019 zelfs een tweeling volgde, moeten we vooral geduld hebben. „De eerste vier maanden sliepen onze verzorgers bij de jongen, tot ze konden kruipen.” 

 1. Rhenen moest er een paar jaar op wachten, maar nu is het feest dankzij de babypanda
  PREMIUM
  video

  Rhenen moest er een paar jaar op wachten, maar nu is het feest dankzij de babypanda

  Geschiedenis. Dat heeft de kleine, één dag oude babypanda met zijn/haar geboorte geschreven. Het is namelijk voor het eerst in de geschiedenis dat er een reuzenpanda-baby in Nederland is geboren. „Ik ben hier twintig jaar mee bezig geweest”, zegt Marcel Boekhoorn, eigenaar van Ouwehands Dierenpark. De geboorte is extra bijzonder omdat deze babypanda als tweede dierentuinpanda in Europa, op een natuurlijke wijze werd verwekt.
 1. Jesse Klaver: 'Liever vliegverbod dan avondklok'
  Play

  Jesse Klaver: 'Liever vliegver­bod dan avond­klok'

 2. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'