TivoliVredenburg is onder meer een locatie van het Nederlands Film Festival.
Volledig scherm
PREMIUM
TivoliVredenburg is onder meer een locatie van het Nederlands Film Festival. © ANP Kippa

Honderden concerten annuleren? Dit is hoe het crisisteam van TivoliVredenburg het aanpakte

Wat doe je als meer dan vijfhonderd concerten moet annuleren en tienduizenden bezoekers hiervan op de hoogte moet brengen? Tivoli­Vredenburg gooide de schouders eronder en stelde een crisisteam samen. Na afloop volgde een ‘soort rouwfase’. 

Verspreid over meerdere verdiepingen zitten de medewerkers van TivoliVredenburg op donderdagmiddag 12 maart gespannen rondom hun laptops. De maatregelen die worden aangekondigd tegen corona zouden best wel eens ingrijpend kunnen zijn voor één van de grootste poppodia van Nederland.
Wanneer duidelijk wordt dat evenementen met meer dan honderd toeschouwers niet langer zijn toegestaan, gaat het team van TivoliVredenburg in spoedoverleg. Al snel wordt de knoop doorgehakt: het gebouw gaat in de eerste instantie dicht tot en met 31 maart. Die datum verandert al snel in 6 april, en nog weer later in 1 juni. Honderden evenementen zijn hiervan de dupe.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”