Volledig scherm
Gemeente De Bilt heeft een stuk bos aan de Bachlaan aangewezen als mogelijke bouwlocatie van huizen. © Jeroen Jumelet

Hoorzitting over bouwlocaties in De Bilt uitgesteld

UPDATEDe hoorzitting van vanavond over de dertien woningbouwlocaties in de gemeente De Bilt is uitgesteld. Het gemeentehuis in Bilthoven is te klein om de honderden boze burgers op te vangen die worden verwacht. De inwoners worden verdeeld over drie avonden.

Vrijdag maakte verantwoordelijk wethouder Dolf Smolenaers (D66) de dertien beoogde locaties bekend waar de komende jaren 450 woningen moeten verrijzen. Onder meer in het bosrijke Bilthoven-Noord zijn vier plekken aangewezen waar gebouwd moet worden. Een compleet bos aan de Bachlaan moet daarvoor plat. Maar ook elders in de gemeente, onder meer in Groenekan, is met verbijstering gereageerd op de plannen om te gaan bouwen in bossen of op speelvelden.

Het gemeentebestuur wil de inspraak voor iedereen ordentelijk en veilig organiseren. Dit kan met de enorme belangstelling voor één bijeenkomst niet geborgd en beheerst worden, aldus het college in een bericht.

175 insprekers

Maandagavond was er op tal van plekken in de gemeente spoedoverleg van geschrokken bewoners. Ze kondigden aan zich te verzetten tegen de plannen en zouden morgenavond massaal hun bezwaren kenbaar tijdens de hoorzitting. Er hebben zich 175 insprekers gemeld. Van hen mag een select gezelschap spreken op de drie avonden (maandag 28 oktober, dinsdag 5 november en dinsdag 12 november). 

  1. De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbeleg
    PREMIUM

    De Bilt kijkt tevreden terug op rustig verlopen boerenbe­leg

    De Bilt kijkt tevreden terug op het verloop van de grootste boereninvasie ooit. Zevenduizend boeren kwamen er, terwijl op hooguit 1500 werd gerekend. De schade aan de Biltse Rading en het honkbalveld, waar de actievoerders zich verzamelden, valt reuze mee. Burgemeester Sjoerd Potters dankt inwoners en hulpdiensten voor hun begrip en inspanningen. Het RIVM is blij dat directeur Hans Brug de boodschap nog een keer heeft kunnen uitdragen.