Het Defensieterrein waar de evacués verblijven
Volledig scherm
PREMIUM
Het Defensieterrein waar de evacués verblijven © William Hoogteyling

Huis ter Heide in de ban van het coronavirus: ‘Als mensen besmet zijn, ga ik een mondkapje dragen’

Het is hét gesprek van de dag in Huis ter Heide: de vijftien Nederlanders en twee Chinezen uit de Chinese regio Wuhan zijn geëvacueerd, zijn op een defensieterrein in het Utrechtse dorp ondergebracht. 

Wuhan is de plek waar het nieuwe coronavirus, dat wereldwijd voor veel ongerustheid zorgt, is ontstaan. De vijftien Nederlanders kwamen maandag kort na middernacht aan op vliegbasis Eindhoven en zijn overgebracht naar een militaire basis in Huis ter Heide. Daar wordt bekeken waar ze in quarantaine gaan. “Deze mensen moeten nu eerst tot rust komen, ze krijgen het nog zwaar genoeg. Ze moeten twee weken in quarantaine”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid.

  1. In dit spiksplinternieuwe en zwaarbeveiligde gebouw in Houten wordt al ons muntgeld gemaakt
    PREMIUM

    In dit spiksplin­ter­nieu­we en zwaarbevei­lig­de gebouw in Houten wordt al ons muntgeld gemaakt

    Van het monumentale Muntgebouw in hartje Utrecht gaat de Koninklijke Nederlandse Munt naar een modern, geheel gouden nieuwbouwpand aan de rand van Houten. Góúd, ja. Achter de zwaar beveiligde, indrukwekkende gevel zijn de laatste verhuisdozen uitgepakt en daarmee is de deur van het Utrechtse pand definitief gesloten. Het AD Utrechts Nieuwsblad mocht als eerste een kijkje nemen.