Volledig scherm
Kattengooier Mijdrecht © Dumpert

Identiteit echte ‘kattengooier’ Mijdrecht bekend bij politie

De politie heeft bekendgemaakt te weten wie de ‘kattengooier’ is die afgelopen weekend opdook in een filmpje op platform Dumpert. Kijkers zagen in het filmpje een meisje een kat in het water gooien en wezen een beschuldigende vinger naar de Utrechtse Nadia El Yaâcoubi. Zij heeft er echter niets mee te maken. De echte dader is nu gevonden.

Dit Dumpert filmpje kwam afgelopen zondag online. Te zien is dat een vrouw een kat in het water gooit. De volgende dag werd de 32-jarige Utrechtse Nadia El Yaâcoubi met de dood bedreigd door veel mensen, omdat zij dachten dat Nadia de dader was. De politie meldde op Facebook echter dat Nadia onschuldig was. 

Door onderzoek en tips van omwonenden en mensen die het filmpje gezien hebben, is nu zowel de locatie als wie de dader is bekend geworden. De locatie is de Oosterlandweg in Mijdrecht. De politie wil om veiligheids- en privacyredenen niet bekend maken wie de dader is.

De politie laat weten dat er in overleg wordt besloten welke stappen zij gaat nemen tegen het meisje die de echte dader is.