Afgelopen zaterdagnacht raakten politieagenten in gevecht met een beschonken man uit IJsselstein.
Volledig scherm
Afgelopen zaterdagnacht raakten politieagenten in gevecht met een beschonken man uit IJsselstein. © Politie IJsselstein/Lopik

IJsselsteiner krijgt gebiedsverbod van twee weekeinden na mishandeling agenten

Een inwoner van IJsselstein mag van burgemeester Patrick van Domburg twee weekeinden niet in het uitgaansgebied van de stad komen. De man mishandelde afgelopen zaterdag twee agenten. Die zijn de komende weken niet of beperkt inzetbaar.

De agenten spraken hem aan op zijn ‘hinderlijke gedrag’. De man was onder invloed van alcohol en viel het andere uitgaanspubliek lastig. Kort voor het incident was hij uit een café gezet. Volgens politie reageerde de man vriendelijk toen hij werd aangesproken, maar sloeg de sfeer ineens om. ,,Een van de portiers kwam, op verzoek van de man, nog eenmaal uitleggen waarom hij niet meer welkom was in het café. De man bleef zich tegen de beslissing verzetten en begon steeds harder te schreeuwen’’, beschrijft de politie het incident. Kort daarna kreeg een politieagent meerdere vuistslagen in het gezicht.

Burgemeester Van Domburg is boos over het geweld tegen de hulpdiensten. ,,Dat tolereren we niet en daarom treed ik streng op tegen mensen die de veiligheid in gevaar brengen. Zeker ook als het gaat om agressie tegen hulpdiensten. Als gemeente zetten we ons samen met stadstoezicht, politie en horecaondernemers in voor een veilig uitgaansklimaat. Uitgaan moet leuk zijn. Tegen wangedrag treden we op.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.