Volledig scherm
PREMIUM
Boerin Djuke Smith- van der Maat is bezig met de voorbereidingen van de drukbezochte ‘Plukdagen’ van afgelopen weekend. © Angeliek de Jonge

Ik heb te doen met de Hollandse boeren

ColumnSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer over de hippe ‘fruitplukdagen’, die boeren speciaal voor stedelingen houden. 

Volledig scherm
Columnist Jerry Goossens. © Marco de Swart

‘Fruit plukken is hip’, las ik in de krant. In Bunnik, Haarzuilens en Cothen zijn komend weekend ‘fruitplukdagen’, speciaal voor stedelingen die zelf weleens een oogstrijpe elstar, jonagold of goudreinet van de takken willen trekken. Voor 1 euro per kilo kun je de boom in. 

  1. Voltooien schoolroute in Bilthoven laat tot de herfstvakantie op zich wachten

    Voltooien schoolrou­te in Bilthoven laat tot de herfstva­kan­tie op zich wachten

    De drukke Jan Steenlaan in Bilthoven is pas na de herfstvakantie klaar. De herinrichting van de belangrijke fietsverbinding, van het Bilthovense station naar de scholen en de sportaccommodaties, zou eigenlijk aan het einde van de zomervakantie gereed zijn. Maar de aannemer heeft dat niet gehaald en wil de ‘printlaag’ van de weg nu in de herfstvakantie aanbrengen. De Jan Steenlaan wordt dan een week afgesloten voor verkeer.