Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © shutterstock

In deze gemeenten in de provincie Utrecht betaal je de minste (en de meeste) woonlasten

In Veenendaal betalen de inwoners de minste gemeentelijke woonlasten van de provincie Utrecht,  609 euro, terwijl inwoners uit Bunnik jaarlijks de meeste euro’s overmaken: 1021. Ook in de Utrechtse Heuvelrug is het met 1005 euro duur wonen. De stad Utrecht zit met 762 euro aan de lage kant. 

Ook in De Bilt zijn de burgers veel kwijt aan woonlasten. Daar moet iedereen met een koopwoning en een huishouden met meerdere mensen 954 euro betalen. De Bilt en de Utrechtse Heuvelrug scoorden het afgelopen jaar al zo matig dat de provincie nadrukkelijk over de schouder meekeek over de gemeentelijke begroting. Veel gemeenten gebruiken de ozb  (onroerendezaakbelasting) om die begroting sluitend te krijgen. 

  1. Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbalclubs kunnen fluiten naar vierde kunstgrasveld
    PREMIUM

    Nieuwegein krijgt gloednieuw sportpark, maar voetbal­clubs kunnen fluiten naar vierde kunstgras­veld

    Nieuwegein krijgt een gloednieuw sportpark in het zuiden van de stad met op drie van de zeven voetbalvelden kunstgras. Daartoe heeft een meerderheid van de gemeenteraad van Nieuwegein, bestaande uit VVD, CDA, PvdA, GroenLinks, D66 en Lokale Vernieuwing, donderdagavond besloten. De raad negeerde daarmee de wens van de clubs Geinoord en VSV Vreeswijk voor een vierde kunstgrasveld.