Volledig scherm
© Robin Utrecht

Informatieavond voor alle Culemborgers over Houtense windmolens

CULEMBORG - Na Houten en Wijk bij Duurstede worden ook de inwoners van Culemborg persoonlijk geïnformeerd over het nieuwe windpark Goyerbrug dat aan de noordkant van de Lek moet verrijzen. Dat gebeurt donderdag tijdens een gespreksavond in het stadhuis.

Het plan windpark Goyerburg behelst de bouw van vier windmolens met een totale ashoogte van mogelijk 164 meter en een wiekdiameter van 150 meter. De totale hoogte kan oplopen tot 240 meter. De molens zijn een initiatief van het Houtense bedrijf Blue Bear Energy. De locatie is bij ’t Goy, naast het Amsterdam-Rijnkanaal. Dat is in de uiterste punt van de gemeente Houten en pal tegenover de Redichemse waard, een zandput even ten oosten van Culemborg. 

Skyline

Op de infoavonden in Houten en Wijk bij Duurstede waren alleen de 45 Culemborgers uitgenodigd die binnen een straal van 2.500 meter van de molens wonen. Bewoners elders in de Lekstad wisten tot voor kort van niets. Opmerkelijk, want de skyline boven de uiterwaarden gaat er straks compleet anders uitzien. Collegepartij Culemborg van Nu heeft daar ook vragen over gesteld.

De gemeentes Houten en Culemborg gaan nu ook de Culemborgers verder informeren. Wethouder Hilde de Groot van Houten licht de verwachte vergunningsaanvraag kort toe en kan vragen beantwoorden. De avond aan Oude Vismarkt 4 start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.45 uur) en duurt tot uiterlijk 22.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden met een mail aan info@culemborg.nl, met als onderwerp Aanmelding gespreksavond Goyerbrug.