Oud-burgemeester Wouter Kolff bezoek moskee Nasser in 2015 en praat met voorzitter Hassan Saidi, een jaar voordat een extern bureau begon met onderzoek naar de moskee.
Volledig scherm
Oud-burgemeester Wouter Kolff bezoek moskee Nasser in 2015 en praat met voorzitter Hassan Saidi, een jaar voordat een extern bureau begon met onderzoek naar de moskee. © Raphaël Drent

Islamitische gemeenschap Veenendaal geschokt door ‘heimelijk’ onderzoek: ‘Heb hier nachten niet van geslapen’

Islamitische organisaties in Veenendaal staan op hun achterste benen nu blijkt dat er jarenlang onderzoek naar ze is gedaan. Volgens de gemeente is op ‘verantwoorde manier’ gewerkt, maar de organisaties zelf spreken over een ‘heimelijk’ onderzoek. De gemeenteraad buigt zich donderdag over de kwestie. 

  1. Alle ambities in Utrecht ten spijt: percentage huur- en koopwoningen voor middeninkomens stijgt niet
    PREMIUM

    Alle ambities in Utrecht ten spijt: percentage huur- en koopwonin­gen voor middeninko­mens stijgt niet

    Alle grote ambities van Utrecht ten spijt, het aantal middenhuurwoningen (tussen 763 euro en 1027 euro per maand) en betaalbare koopwoningen is de afgelopen jaren nauwelijks toegenomen. Sinds 2018 stelt Utrecht zich ten doel dat in 2040 minstens een kwart van de woningen tot dit segment behoort, maar de realiteit is dat het aantal stabiel is gebleven op slechts 11 procent.