Oud-burgemeester Wouter Kolff bezoek moskee Nasser in 2015 en praat met voorzitter Hassan Saidi, een jaar voordat een extern bureau begon met onderzoek naar de moskee.
Volledig scherm
Oud-burgemeester Wouter Kolff bezoek moskee Nasser in 2015 en praat met voorzitter Hassan Saidi, een jaar voordat een extern bureau begon met onderzoek naar de moskee. © Raphaël Drent

Islamitische gemeenschap Veenendaal geschokt door ‘heimelijk’ onderzoek: ‘Heb hier nachten niet van geslapen’

Islamitische organisaties in Veenendaal staan op hun achterste benen nu blijkt dat er jarenlang onderzoek naar ze is gedaan. Volgens de gemeente is op ‘verantwoorde manier’ gewerkt, maar de organisaties zelf spreken over een ‘heimelijk’ onderzoek. De gemeenteraad buigt zich donderdag over de kwestie. 

  1. Bijna 300 dagen hield corona hen uit elkaar, nu is Krijn (71) eindelijk weer bij zijn Ank (70)
    PREMIUM

    Bijna 300 dagen hield corona hen uit elkaar, nu is Krijn (71) eindelijk weer bij zijn Ank (70)

    Ze hadden samen een bedrijf, waren haast altijd bij elkaar. Tot het coronavirus Krijn (71) en Ank (70) uit IJsselstein van elkaar scheidde. Achter elkaar werden ze opgenomen in het ziekenhuis, op de ic lagen ze in een poosje in kamers tegenover elkaar. Ank kon haar man alleen via het raampje in de deur zien. Daarna scheidde een lang revalidatietraject het paar opnieuw. Maar nu, na 298 dagen, is Krijn weer thuis. Eindelijk.