Jan Jaap Harts raapt zwerfafval op.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Jaap Harts raapt zwerfafval op. © Angeliek de Jonge

Jan Jaap (74) maakt dagelijks rondje om zwerfafval op te ruimen: ‘Sommigen steken hun duim op’

Drie jaar geleden las Jan Jaap Harts (74), geograaf en ex-docent aan de Universiteit Utrecht, een artikel waarin stond dat elk jaar duizenden koeien sterven omdat er scherven van vermalen blikjes tussen het gras zitten.

 1. Den Dolder is blij dat er geen zedendelinquenten meer komen: ‘Maar rustig zal het hier nooit worden’
  PREMIUM

  Den Dolder is blij dat er geen zedendelin­quen­ten meer komen: ‘Maar rustig zal het hier nooit worden’

  Natuurlijk zijn ze blij met het besluit van minister Dekker om geen zedendelinquenten meer te plaatsen in de forensische psychiatrische kliniek Fivoor in Den Dolder. Na de gruwelijke moord in 2017 op Anne Faber door Michael P., cliënt van Fivoor, streden de buurt en de gemeente Zeist voor een veiliger Den Dolder. ,,Dit is mooi, maar rustig zal het hier nooit worden”.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?