Volledig scherm
PREMIUM
Jan van der Greef en zijn vrouw Jetske. © Privéfoto

Jan reist in zijn rolstoel de wereld rond en maakt prijswinnende natuurfoto's

Gepensioneerd hoogleraar Jan van der Greef (67) uit Driebergen reist met zijn vrouw Jetske naar de meest ontoegankelijke plekken op aarde om daar de mooiste natuurfoto’s te maken. Vanuit zijn rolstoel.

Als boven de Driebergse tuin van Jan van der Greef een dikke bui tot ontwikkeling komt, pakt hij lachend zijn krukken en hobbelt moeizaam naar binnen. Dit is de man die de lastigste plekken op aarde bezoekt om er dieren en vooral vogels te fotograferen. En met het resultaat grote prijzen in de wacht sleept.

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Het rondreizende foodfestival Eten op Rolletjes doet vandaag voor het eerst Utrecht aan. Na edities in onder meer Ede, Hilversum en Haarlem, wordt nu ook het Máximapark omgetoverd tot een openluchtrestaurant. Bij de meer dan 25 keukens op wielen kun je uiteenlopende gerechten eten: van Taiwanese pannenkoeken tot ijs met een wafel. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van muziek van artiesten als DJ Freestyle en Vermuyen and Friends. Ook kinderen kunnen zich vermaken bij onder andere de poppenkast en het springkussen. Het festival is tot zondag gratis te bezoeken.