De Domtoren, ruim een jaar geleden. Binnenkort kunnen Utrechters stukjes van de historische toren kopen om hun interieur te verrijken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Domtoren, ruim een jaar geleden. Binnenkort kunnen Utrechters stukjes van de historische toren kopen om hun interieur te verrijken. © ANP

Je eigen stukje Domtoren: binnenkort verkrijgbaar voor bij jou thuis

Net als je een stukje Berlijnse Muur in huis kon halen na de val van de Muur, kun je binnenkort je interieur verrijken met... een authentiek stukje Domtoren. Van een handje gruis tot grote stukken steen: tijdens de restauratie komt het allemaal naar beneden. Hoe de verkoop in z’n werk gaat wordt nog bedacht. Alle ideeën daarvoor zijn welkom.

Van grote, natuurstenen ornamenten die soms honderden jaren oud zijn, tot hele kleine stukjes steen: er komt van alles van z’n plek nu de Domtoren wordt gerestaureerd. Iedere steen wordt zorgvuldig bekeken of deze gerestaureerd kan worden, moet worden schoongemaakt of aan vervanging toe is. Is dat laatste het geval wordt er voor de stukken steen een nieuw onderkomen, of een nieuwe bestemming gezocht.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.