Volledig scherm
PREMIUM
© Angeliek de Jonge

Jerry denkt dat de vredige stilte ieder moment doorbroken kan worden door een meute grommende, bloeddorstige zombies

columnSchrijver, journalist en columnist Jerry Goossens schrijft van dinsdag tot en met zaterdag over wat hem opvalt in de stad Utrecht. Dit keer deelt hij opnieuw notities namens een thuiszitter.

1 Op het verlaten terras van de nieuwste Orloff-vestiging, schuin tegenover de al even desolate Stadsschouwburg, waren gisterochtend drie jonge vrouwen neergestreken. Modieus gekleed, de lange haren in een staart. Uiteraard was er niemand om ze te bedienen. Maar daar hadden ze rekening mee gehouden. Want alle drie nipten ze aan bekertjes afhaalkoffie die ze kennelijk in een nabij koffiebarretje hadden gekocht. Zo laafden ze zich aan de zon en elkaars gezelschap. Honderd meter verder, op het Lucasbolwerk, was een man met een krantje en een elders gezet kopje koffie neergestreken op het buitenbankje van Café de Stad. Terraskrakers. Ik nomineer het alvast voor de verkiezing van het woord van het jaar.

  1. Jelle (25) werkt in het 'coronacallcenter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen
    PREMIUM
    video

    Jelle (25) werkt in het 'coronacall­cen­ter’: ik ben inmiddels heel goed geworden in het gerust stellen van mensen

    Een van de apps waar premier Mark Rutte gisteren in zijn persconferentie over sprak, draait al op volle toeren: de Corona-Check-app. Met de app kun je online je gezondheid bijhouden, onder toeziend oog van medici verbonden aan het UMC Utrecht. Vertrouwen zij het niet? Dat wordt je gebeld vanuit het ‘coronacallcenter’. Een kijkje in de keuken van dé app van het moment. „De meest gestelde vraag: heb ik corona?”