Jeredy Hilterman (m) in actie tegen Jong FC Volendam.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeredy Hilterman (m) in actie tegen Jong FC Volendam. © BSR Agency

Jong FC Utrecht is hot, maar kunnen spelers ook aanhaken onder John van den Brom?

Nog nooit deed Jong FC Utrecht het zó goed in de eerste divisie. Sinds de intrede in de voetbalpiramide bivakkeerden de jonkies altijd onderin de competitie. Vanwaar die kentering? En heeft dat invloed op de doorstroming naar het eerste?

Het is dat René Hake geen sociale media heeft. De trainer, zijn staf en de selectiespelers van Jong FC Utrecht werden deze week bedolven onder complimenten op de digitale platformen. Niet gek, want in de korte geschiedenis van het beloftenteam in de eerste divisie waren de statistieken nog nooit zo goed als nu. Na drie sombere jaren onderin de competitie, is met nog elf duels te spelen nu al het puntenrecord verbroken. Niet eerder pakte Jong FC Utrecht 38 punten in de Keuken Kampioen Divisie, voorheen de Jupiler League.

  1. In dit spiksplinternieuwe en zwaarbeveiligde gebouw in Houten wordt al ons muntgeld gemaakt
    PREMIUM

    In dit spiksplin­ter­nieu­we en zwaarbevei­lig­de gebouw in Houten wordt al ons muntgeld gemaakt

    Van het monumentale Muntgebouw in hartje Utrecht gaat de Koninklijke Nederlandse Munt naar een modern, geheel gouden nieuwbouwpand aan de rand van Houten. Góúd, ja. Achter de zwaar beveiligde, indrukwekkende gevel zijn de laatste verhuisdozen uitgepakt en daarmee is de deur van het Utrechtse pand definitief gesloten. Het AD Utrechts Nieuwsblad mocht als eerste een kijkje nemen.