Jonge vrouw (24) dood in studentenhuis Utrecht, verdachte opgepakt

updateDe vrouw die vanochtend dood werd gevonden in een studentenhuis in Utrecht is een 24-jarige Utrechtse. Ze is door een misdrijf om het leven gekomen. Later vandaag is in Nieuwegein een 31-jarige verdachte opgepakt.

Buren gaan ervan uit dat de ex-vriend van de overleden bewoonster Laura met haar dood te maken heeft. Het slachtoffer is vermoedelijk een van de studenten die boven cafetaria Jolide en lunchroom Klein Parijs wonen. 

Ongeveer anderhalve week geleden zou zij de relatie hebben beëindigd, maar haar ex-vriend bleef de jonge vrouw lastigvallen. Hij zou haar bedreigen en de banden van haar auto lek hebben gestoken, zo verklaren buren. 

Achtervolging

Volgens de snackbareigenaar en de uitbater van Klein Parijs reed de ex-vriend in een zwarte Volkswagen Fox. In de doodlopende Fagotlaan in Nieuwegein werd rond het middaguur na een achtervolging een man aangehouden die ook in zo’n zwarte VW rijdt. Een politiewoordvoerder kon nog niet zeggen waarom de man was aangehouden, maar de ondernemers en bewoners uit de straat van de overleden vrouw herkennen in hem haar ex-vriend, op een foto die tijdens de arrestatie door een omstander is gemaakt.

Beschermd

Volledig scherm
De politie doet groot onderzoek op de Bosboomstraat. © Koen Laureij

In het studentenhuis wonen volgens de ondernemers vier of vijf jonge vrouwen, die met enige regelmaat samen bij beide eetgelegenheden kwamen. Daar vertelden ze volgens cafetaria-eigenaar Roy van Leeuwen over de problemen van hun medebewoner met haar ex. ,,Ze vonden dat ze beschermd moest worden, dat hij een straatverbod moest krijgen.’’

De bewoonsters zouden vanmorgen ook gezien hebben hoe de ex van het slachtoffer het huis verliet, vertellen de ondernemers. Even later werd het lichaam van een vrouw gevonden. De politie wil de lezing van de buren niet bevestigen.

Terras

De politie zette de woning en de directe omgeving af, al werd vlak ernaast bij lunchroom Van Ostade gewoon op het terras gegeten.

Het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) begon vroeg in de middag met een uitgebreid onderzoek in de woning. Terwijl een agent met een zaklamp onder alle auto’s in de straat naar bewijsmateriaal zocht, bekeken rechercheurs in witte pakken het huis.

Hoe de vrouw om het leven is gebracht, is nog niet bekendgemaakt. De andere bewoonsters van het studentenhuis waren niet meer aanwezig. 

Volledig scherm
Overleden jonge vrouw aangetroffen in woning aan de Bosboomstraat in Utrecht. © Michiel van Beers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.