Volledig scherm
PREMIUM
Naast Leidsche Rijn Centrum is een terrein ingericht waar de jeugd kan skaten, sporten en hangen. © Marnix Schmidt

Jongerenplek Teenspot in hartje Leidsche Rijn scoort een ‘dikke prima’

In afwachting van de bouw van kantoren en appartementen is Leidsche Rijn Centrum een fraaie jongerenplek rijker. Op de hoek van de Vaduzdijk en de Centrumboulevard is ‘Teenspot’ geopend, een plek waar jongeren kunnen skaten, freerunnen, basketballen en eerdaags ook hun creatieve kant kunnen uiten.

Naast Teenspot ligt namelijk de stadsbaan van de Leidsche Rijntunnel, op de zijkant van die betonbak verschijnt een immens kunstwerk van 500 vierkante meter groot. Streetart. Nergens in Utrecht is het zo groot. ,,Zo kunnen jongeren hun creativiteit kwijt,’’ zegt Rinke Vreeke van Raum, dat met exposities en events vorm geeft aan het stadsleven van de toekomst. ,,En via streetart laten zien hoe zij de stad van de toekomst zien.’’

  1. Interview met Dierenbescherming in snikhete auto: ‘Hond kan na halfuur al sterven’
    PREMIUM
    video

    Interview met Dierenbe­scher­ming in snikhete auto: ‘Hond kan na halfuur al sterven’

    Elk jaar weer komen honden op gruwelijke wijze om het leven doordat hondeigenaren hun viervoeter in een snikhete auto laten zitten, ondanks de vele waarschuwingen van de Dierenbescherming. Samen met een woordvoerder van deze organisatie ging onze verslaggever op het heetst van de dag in een auto zitten om de hitte zelf te ervaren en gelijk duidelijk te maken: een hond kan níet in de auto achterblijven, ook niet een paar minuten.