Volledig scherm
In de berm van de Amsterdamsestraatweg zijn kaarsjes geplaatst, vlak bij de plek waar een 15-jarige maaltijdbezorger werd geschept door een auto. © AD

Kaarsjes langs A’damsestraatweg en op school voor overleden maaltijdbezorger (15)

In de berm van de Amsterdamsestraatweg in Zuilen zijn kaarsjes geplaatst ter nagedachtenis aan de 15-jarige maaltijdbezorger, die woensdagavond tijdens zijn werk werd geschept door een auto. De jongen overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Ook op zijn huidige school, Academie10 in Leidsche Rijn, en zijn oude school, basisschool De Fakkel in Tuinwijk, werd stilgestaan bij het trieste overlijden van de Utrechtse jongen. Op De Fakkel staken leerlingen van groep acht een kaars aan met zijn naam erop bij een oude klassenfoto uit het schooljaar 2015-2016. 

‘Groep 8 brandt de kaars van de klas. Onze gedachten zijn bij hem en zijn familie’, schrijft directrice Iris Hekkert op het socialmediakanaal van de school. Zij wil desgevraagd verder niets kwijt over het herdenkingsmoment. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Politieonderzoek

Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog niet afgerond. Op basis daarvan neemt het Openbaar Ministerie (OM) een besluit of de 21-jarige bestuurder uit Breukelen, die bij het ongeluk betrokken was, iets te verwijten valt. ,,Er is geen voorgeleiding geweest, het is nog de vraag hoe dit uitpakt”, zegt een woordvoerder van het OM. De auto van de Breukelaar is in beslag genomen. Hij is verhoord, maar niet officieel als verdachte aangemerkt. Of dat gebeurt, is pas te zeggen als het technisch onderzoek is afgerond.

Het dodelijke ongeval gebeurde op de Amsterdamsestraatweg, iets voor de Van Heesstraat in Zuilen ter hoogte van de bushalte Patrimoniumstraat. Vermoedelijk stak het slachtoffer, die aan het werk was als bezorger van hamburgerbezorgrestaurant BurgerMe, de weg over tussen twee auto’s door. Hij belandde op de motorkap van de auto. Zijn fiets brak in tweeën. Omstanders en hulpdiensten verleenden eerste hulp. 

Volledig scherm
De fiets brak in tweeën door de aanrijding. © Michiel van Beers
  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    vrijdag 18 januari

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Hij verrees de afgelopen dagen al in de Catharijnesingel pal tegenover TivoliVredenburg, maar vanavond wordt de plastic walvis Skycraper pas officieel onthuld. Dit gebeurt om 17.30 uur door locoburgemeester Victor Everhardt. Rondom de onthulling worden in TivoliVreden ook een aantal korte presentaties gegeven, onder andere door Jason Klimoski, de New Yorkse architect die Skyscraper bedacht. De elf meter lange walvis moet aandacht vragen voor de plastic soep in de oceanen. De kratten en jerrycans waarvan Skyscraper is gemaakt zijn gevonden op de stranden van Hawaï, New York en België. De walvis is de komende zes maanden nog te zien in Utrecht.