Raadslid Ellen Bijsterbosch (links) werpt zich op als kandidaat-lijsttrekker voor D66. Of ook fractievoorzitter Jony Ferket gaat voor het partijleiderschap maakt ze aanstaande zondag bekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Raadslid Ellen Bijsterbosch (links) werpt zich op als kandidaat-lijsttrekker voor D66. Of ook fractievoorzitter Jony Ferket gaat voor het partijleiderschap maakt ze aanstaande zondag bekend. © AD/Angeliek de Jonge

Kandidatuur Bijsterbosch voor leiderschap D66 leidt tot discussie: ‘Ze heeft het lef voor deze rol’

De kandidatuur van raadslid Ellen Bijsterbosch voor het leiderschap van D66 leidt tot reuring binnen de partij. Enkele (raads)leden spreken openlijk hun steun uit voor de politicus die vaart wil maken met woningbouw in de polder Rijnenburg. Anderen houden zich stil of op de vlakte. Zondag laat fractievoorzitter Jony Ferket weten of ze zich ook in de strijd om het leiderschap mengt.

 1. Volle parken, maar niet omdat corona hen niets kan schelen, zeggen de studenten
  PREMIUM

  Volle parken, maar niet omdat corona hen niets kan schelen, zeggen de studenten

  Weer een mooie dag, weer volle parken. Met verbazing wordt gekeken naar studenten die in groepjes samenklitten in het Utrechtse Wilhelminapark, Griftpark of Lepelenburg en burgemeester Sharon Dijksma houdt af en toe haar adem in. Of ze zich dan niets aantrekken van coronamaatregelen? ,,Zo is het helemaal niet, maar dit voelt beter dan samen binnen zitten. En het moet gewoon, om het vol te kunnen houden.”
 1. Actie sportscholen: stilzitten is geen optie, wij moeten open
  Play

  Actie sportscho­len: stilzitten is geen optie, wij moeten open

 2. Vrouw zwaargewond bij schietpartij in Didam
  Play

  Vrouw zwaarge­wond bij schietpar­tij in Didam