In het Bilthovense Alexander Monro Ziekenhuis worden behandelingen en operaties van kankerpatiënten uit andere ziekenhuizen opgevangen
Volledig scherm
PREMIUM
In het Bilthovense Alexander Monro Ziekenhuis worden behandelingen en operaties van kankerpatiënten uit andere ziekenhuizen opgevangen © Alexander Monro Ziekenhuis

Kankerpatiënten vrezen voor onderbreking behandeling door coronacrisis: Bilthovens ziekenhuis springt bij

De intensiteit van de coronacrisis eist zijn tol op andere takken binnen de zorg. Alles wat op medisch vlak uitgesteld kan worden, wordt uitgesteld - meldt het UMC. Toch roept dat vragen op, met name onder kankerpatiënten. ,,Als de behandeling ineens wordt onderbroken, wat voor impact heeft dat dan op de tumor?”

De 53-jarige Lidwien van Heeswijk, borstkankerpatiënte, sprak vorige week nog ‘gewoon’ met haar anesthesist. Een paar dagen later kreeg ze een telefoontje met de boodschap dat haar ingeplande operatie niet door kon gaan. ,,Ze hebben alle mankracht nodig in de ziekenhuizen”, vertelt Van Heeswijk, die oorspronkelijk onder behandeling was in een ziekenhuis in Bernhoven. ,,Degene die mij zou opereren staat op dit moment tussen de coronapatiënten. Ik kreeg al een tijdje mee hoe hectisch de situatie was, dus dit zag ik wel een beetje aankomen.”

  1. Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelingen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’
    PREMIUM

    Brian (25) en Lisa (22) wonen met vluchtelin­gen en voormalig daklozen in Nieuwegein: ‘Mensen uit hun schulp helpen’

    Tientallen huurders mogen deze week een kijkje nemen in hun toekomstige appartement op de plek waar tien jaar geleden nog geboorten werden geregistreerd en bestemmingsplannen voorbereid. Hun woningen bevinden zich in het totaal verbouwde voormalig gemeentehuis van Nieuwegein. De burgemeesterskamer is echter niet te huur: de toren waar de bestuurders tot 2012 zetelden, is gesloopt.