Kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek verzoekt wandelaars van wijkpark Reigerskamp dringend om geen brood en koek meer over de hekken heen te gooien en de geiten en schapen te voeren.
Volledig scherm
Kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek verzoekt wandelaars van wijkpark Reigerskamp dringend om geen brood en koek meer over de hekken heen te gooien en de geiten en schapen te voeren. © Privéfoto

Kinderboerderij doet dringende oproep niet te voeren nadat jaloerse geit lammetje vertrapt

De geiten en schapen van Kinderboerderij Otterspoor in Maarssenbroek krijgen normaal gesproken best weleens wat toegeworpen van de wandelaars in wijkpark Reigerskamp, maar wat er de afgelopen week allemaal over het hek heen is gegooid, is volgens voorzitter Annemarieke Ankersmid ‘niet normaal’. ,,Hele tassen vol brood en koek. Het is lief bedoeld, maar de dieren worden er doodziek van.”

Dat het een stuk drukker is in het park, kan Ankersmid goed plaatsen. ,,Vanwege de coronamaatregelen zijn er maar weinig dingen die we nog kunnen doen en wandelen mag nog wel, dus dat wordt ook massaal gedaan. Onze kinderboerderij ligt midden in het park en de meeste mensen lopen dan ook langs onze dieren. Ze maken een ommetje en denken: we voeren de diertjes ook even. Er wordt heus af en toe weleens wat aan de beesten gegeven, maar wat hier de afgelopen week is gebeurd, kan echt niet. Tassen vol hele broden en zakken vol koek gaan over het hek heen. In deze extreme mate hebben we het nog nooit meegemaakt.”

Lammetje vertrapt

Quote

Het voeren van de dieren is lief bedoeld, maar in plaats van ons te helpen, worden wij zo op kosten gejaagd.

De maat was voor de kinderboerderij vol toen een jong lammetje door een jaloerse volwassen geit werd vertrapt om bij het over het hek heen gesmeten eten te komen. ,,Als de dieren veel gevoerd worden, worden ze wild. Ze doen altijd alsof ze nooit iets krijgen, maar ze worden gewoon heel goed gevoed en verzorgd. Ze komen niks tekort. We hebben nu veel klein spul rondlopen en in alle commotie is een lammetje afgelopen weekend vertrapt.”

Een dierenarts heeft het lammetje vanwege zijn verwondingen laten inslapen. ,,Dat is natuurlijk heel verdrietig en totaal onnodig. Het voeren van de dieren is lief bedoeld, maar in plaats van ons te helpen, worden wij zo op kosten gejaagd. In brood zit namelijk veel zout en het brood gaat in hun buik gisten. Ze kunnen er doodziek van worden en dan moeten wij de dierenarts er weer bij halen.”

Oproep

Quote

Als mensen onze dieren graag willen helpen, vinden we dat heel fijn, maar dan hebben we liever dat ze geld doneren. Want ook wij worden zwaar getroffen door het coronavi­rus.

Ankersmid plaatste een oproep op Facebook waarin ze wandelaars dringend verzoekt om te stoppen met het voeren van de dieren. ,,Ik heb het gevoel dat het helpt. De oproep is ook massaal gedeeld. Als mensen onze dieren graag willen helpen, vinden we dat heel fijn, maar dan hebben we liever dat ze geld doneren. Want ook wij worden zwaar getroffen door het coronavirus.”

En dat terwijl de kinderboerderij vorig jaar al door acuut geldtekort en te weinig vrijwilligers in zwaar financieel weer verkeerde en via een online donatieactie overeind wist te blijven. ,,Ja, we hebben een groot probleem. Het ging eindelijk de goede kant op, maar corona raakt ons ook hard.”

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.