Volledig scherm
PREMIUM
André Heuvelman. © PR

‘Knallende’ muziek van Veenendaalse componist op de Erasmusbrug tijdens jaarwisseling

Trompettist en componist André Heuvelman uit Veenendaal heeft met twee collega’s de muziek geschreven voor het Nationaal Vuurwerk. De muziek is op oudejaarsavond te horen op alle zenders van RTL.

Hoe komt RTL bij Veenendaler André Heuvelman uit?
,,Dat ging via Klaas Rhode. Die heeft een projectbureau en organiseert al enige jaren het Nationaal Vuurwerk op de Erasmusbrug. Ik kwam hem tegen bij een ander project en we raakten aan de praat. Zo bedachten we het Rotterdams Philharmonisch Orkest in te zetten voor het vuurwerk. Daar komen 65.000 mensen op af. Dit jaar klinkt onze muziek eronder. Een superfeest voor orkest en stad.’'

  1. Van Zanen: Utrecht laat zien dat iedereen erbij hoort en ertoe doet

    Van Zanen: Utrecht laat zien dat iedereen erbij hoort en ertoe doet

    De inwoners van Utrecht hebben woensdag ,,veerkracht getoond'' met de hoge opkomst bij de Statenverkiezingen. Dat zei burgemeester Jan van Zanen. Meer dan 60 procent van de kiezers kwam naar de stembus, twee dagen na de dodelijke schietpartij in een tram op het 24 Oktoberplein. Vier jaar geleden was de opkomst 48,8 procent. ,,We hebben veel leed ervaren en het is nog niet voorbij. Maar tussen alle ellende is dit zeer bemoedigend'', aldus de burgemeester.