Volledig scherm
Zaterdag wordt er in Utrecht gedemonstreerd tegen de deelname van Turkije op de vakantiebeurs. © Koerdische Volksstichting Rotterdam/Facebook

Koerden demonstreren bij Vakantiebeurs tegen Turkije als vakantieland

‘Turkije is geen vakantieland, maar een dictatuur’, luidt de kreet van de Koerdische Volksstichting Rotterdam (KVR). Zaterdagmiddag houdt de stichting op het Jaarbeursplein een protestbijeenkomst. Demonstranten voeren dan actie tegen de deelname van Turkije op de Vakantiebeurs, die vanaf donderdag tot en met zondag in de Jaarbeurs plaatsvindt. 

Volgens de organisatie is Turkije geen vakantieland, maar ‘een land dat in handen is van een gewelddadig regime dat elke kritische stem monddood maakt’. De KVR roept op om vanaf 13.00 uur mee te demonstreren in Utrecht onder het motto ‘laat je vakantiegeld geen steun zijn voor bloedvergieten en onderdrukking’. 

Emine Osanmaz, woordvoerder bij de gemeente Utrecht, laat weten dat de gemeente op de hoogte van de demonstratie is. ,,Demonstreren is een belangrijk grondrecht. Om alles in goede banen te leiden, zijn we met de organisatie in overleg over de locatie en voorschriften.” Hoeveel demonstranten er komen, is nog niet bekend. ,,Hoeveel mensen er mee gaan doen, nemen we mee in de voorbereidingen”, aldus Osanmaz. 

Een woordvoerder van de Vakantiebeurs laat weten niet op de hoogte te zijn van de demonstratie en meldt dat er intern onderzoek plaats gaat vinden hiernaar. Verder zegt de beurs geen politiek standpunt in te willen nemen.

https://www.facebook.com/koerdischevolksstichtingrotterdam/photos/a.957292504331159/2785927014801023/?type=3&theater