Het gaat vaak om mensen die echt klem zitten, die dit echt even nodig hebben. Mantelzorgers voor hele zieke familieleden bijvoorbeeld of enorm eenzame mensen.  Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gaat vaak om mensen die echt klem zitten, die dit echt even nodig hebben. Mantelzorgers voor hele zieke familieleden bijvoorbeeld of enorm eenzame mensen. Foto ter illustratie. © Getty Images/Westend61

Koffiedrinken of helpen met boodschappen, er is geen vrijwilliger meer te vinden

Vrijwilligersorganisaties kampen met een enorm tekort aan helpende handen. Het aantal mensen dat zonder betaling een ander wil helpen - bijvoorbeeld boodschappen doen met een blinde man of koffiedrinken met een oudere vrouw - is drastisch afgenomen. Het gevolg? ,,Er zitten een hele hoop mensen klem in schrijnende situaties.”

  1. Howard Goodall, de ‘Paul Witteman van de Engelse klassieke muziek’, komt naar IJsselstein

    Howard Goodall, de ‘Paul Witteman van de Engelse klassieke muziek’, komt naar IJssel­stein

    De Brit Howard Goodall (64) presenteert programma’s over muziek voor BBC en Channel Four. Daarnaast schreef hij zowel de herkenningsmelodieën van de series Blackadder en Mr. Bean als vaak religieuze koormuziek. Een voorbeeld daarvan, Every purpose under the heaven, beleeft op vrijdagavond 7 oktober in aanwezigheid van de componist zijn Nederlandse première in de Sint Nicolaasbasiliek in IJsselstein.