Tegenstanders zien de komst van windmolens naar Wijk bij Duurstede niet zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Tegenstanders zien de komst van windmolens naar Wijk bij Duurstede niet zitten. © William Hoogteyling/Getty Images | Fotomontage

Komen er nu tóch windmolens in Wijk bij Duurstede? Tegenstanders zijn er niet gerust op

Voorzitter Jeroen van der Sluis van de stichting Belangen Wijkersloot en omgeving is ongerust dat de discussie over de plaatsing van windmolens op grondgebied van Wijk bij Duurstede opnieuw oplaait in de nieuwe gemeenteraad nu de progressieve combinatie SamenWerkt de grootste partij is.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. 500 jaar Vollenhoven: van iconisch landhuis tot wooncomplex voor ‘vitale’ ouderen
  PREMIUM

  500 jaar Vollenho­ven: van iconisch landhuis tot wooncom­plex voor ‘vitale’ ouderen

  Na jaren van graaf- en spitwerk is het eindelijk volbracht: een boek over Vollenhoven, één van de mooiste landgoederen in de provincie Utrecht. Het boek verschijnt op het moment dat de laatste telgen van de familie Van Marwijk Kooy het iconische witte huis op de grens van De Bilt en Zeist verlaten. De nieuwe eigenaren laten de buitenkant intact, maar de binnenkant wordt omgetoverd tot wooncomplex voor kwieke ouderen.