Volledig scherm
PREMIUM
Femke Visscher vindt de aanpak door gemeente van de rattenplaag in Bilthoven ‘niet logisch’. © Mel Boas

‘Kometenlaan in Bilthoven is de McDrive voor ratten’

Komen ze ooit nog van de rattenoverlast af in de omgeving van de Kometenlaan in Bilthoven-West? Omwonenden worden er zo langzamerhand moedeloos van. Bewoners spreken van de ‘McDrive voor ratten’ en de Kometenlaan heet in de buurt al gekscherend de ‘Kom Eten Laan’. 

De maatregelen van de gemeente De Bilt lijken weinig effect te sorteren. ,,Ze doen wel wat, maar het ontbreekt aan een logische aanpak. Daardoor zitten de ratten er nog steeds”, zegt Femke Visscher, die namens de buurtbewoners in een overleggroep zit met de gemeente om de overlast te bestrijden. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?
    Agenda

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    De lichtshow Keys of Light, waarbij lichtprojecties bewegen op de muziek van een speciale piano, gaat vanavond om 21.00 uur in première. Zo weet de volledig ingepakte Domtoren dagelijks tot en met 21 december toch nog de aandacht te trekken. Verschillende bekende pianisten zullen de piano komen bespelen om daarmee lichtprojecties op de stijgers te creëren. En op 22 november zullen duizenden recreatielopers de verlichte Domtoren passeren als onderdeel van een hardlooproute door het centrum van de stad.