Politie valt het gekraakte pand aan de Burgemeester Reigerstraat binnen.
Volledig scherm
Politie valt het gekraakte pand aan de Burgemeester Reigerstraat binnen. © Sander Optendrees

Krakers voor de rechter en Braziliaans Carnaval in Utrecht

Krakers voor de rechter

Vijf krakers moeten vandaag voor de rechter komen. Ze werden vorig jaar opgepakt voor het kraken van een aantal al jaren leegstaande gebouwen op de Burgemeester Reigerstraat in Utrecht. Toen agenten binnenvielen sloegen de krakers op de vlucht. Ze werden uiteindelijk door een buurtbewoner opgemerkt op een dak en daarna aangehouden. De krakers claimden dat ze al een dag in de panden zaten en er daarom niet uitgezet konden worden. Maar de eigenaar van de huizen sprak dat tegen. 

Braziliaans carnaval

Zin in een swingende avond? In het Filmcafé in Utrecht start vanavond om 21.00 uur het Braziliaanse carnaval. Kaartjes zijn in de voorverkoop 12,50 euro en aan de deur 15,00 euro. Op dit Braziliaanse feestje is een DJ aanwezig en wordt een carnavalwedstrijd gehouden. Percussieband Oladom zorgt voor passende muziek.

‘The future is now’ 

Bij het nieuwe minifestival The Future is Now van de Stadsschouwburg Utrecht maak je op een verrassende manier kennis met jonge, talentvolle makers. De korte voorstellingen zijn een creatieve mix van verschillende genres. Tussendoor is er ruimte voor een drankje. De voorstellingen zijn op bijzondere plaatsen. Zo kan je cabaret tegenkomen in de kantoortuin of worden de gangen van de keuken omgetoverd tot een ‘underground’-bar.  Kaartjes zijn 17,00 euro en de avond begint om 20.15 uur.