Volledig scherm
De Dom schijnt zijn licht over de bezoekers van het Keys of Light evenement afgelopen jaar. © AD

Lampjes dansen op muziek op de Domtoren

De Stichting Utrechts EigenDom brengt samen met studio Mr. Beam vanaf 15 oktober tot en met 21 december de muziek- en lichtshow Keys of Light naar het Domplein in Utrecht. Uiteenlopende pianisten zullen op een vleugel spelen, waarbij de felgekleurde projecties op de Dom op de muziek bewegen en veranderen.

De Dom staat voor ingrijpende restauratie volledig in de steigers, deze is erg duur en daarom heeft Stichting Utrechts EigenDom bedacht om Utrechtse studio Mr. Beam in te schakelen. 

Studio Mr. Beam heeft via software het mogelijk gemaakt dat bij een bepaalde input van geluid er een  lichtprojectie verschijnt. Deze software heeft de studio al gebruikt in Den haag en Amsterdam en zelfs in het andere landen, zoals Singapore. Keys of Light is nooit eerder op deze schaal getoond in Nederland en daarom wordt dinsdag 15 oktober groots uitgepakt met een bekende pianist. Wie het is houdt de Stichting nog even geheim. 

Van Mozart tot jazz, alles komt langs tijdens Keys of Light. Naast doorgewinterde artiesten zijn amateurs van jong en oud welkom. Alle pianisten geven een bedrag aan de stichting om zo de restauraties een handje te helpen. Bezoekers kunnen hierbij helpen door ook een duit in het zakje doen.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, opmerking, foto of video? Stuur ze ons door op 06-52470104 of stuur een email naar: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.