De politie toonde in oktober vorig jaar deze foto van twee leden van de bloedprikbende. Het is niet zeker of deze twee personen ook daadwerkelijk zijn aangehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie toonde in oktober vorig jaar deze foto van twee leden van de bloedprikbende. Het is niet zeker of deze twee personen ook daadwerkelijk zijn aangehouden. © Politie

Leden bloedprikbende sloegen vaker toe en zitten zeker tot de zomer in de cel

De bloedprikbende die afgelopen najaar actief was in onder meer Utrecht, heeft veel vaker toegeslagen dan tot dusver bekend was. Bendeleden deden zich voor als thuiszorgmedewerker, prikten bloed bij nietsvermoedende vaak oudere slachtoffers en beroofden hen vervolgens. De twee tot dusver aangehouden verdachten zitten zeker tot de zomer in de cel.

Vorige week maakte de politie bekend de eerste twee bendeleden te hebben opgepakt. Deze 22-jarige man uit Utrecht en een 21-jarige vrouw uit Ede zijn volgens het Openbaar Ministerie te koppelen aan zeker vijftien zaken. De vrouw zou tenminste twaalf keer hebben toegeslagen en wordt verdacht van (poging tot) diefstal en oplichting. De man was volgens het OM goed voor zeker drie gevallen van (poging tot) diefstal.

  1. Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden
    PREMIUM

    Geen klachten en toch een coronatest doen? Dat mag, want de GGD kan het niet verbieden

    Verbieden kan de GGD het niet en mensen die zich zonder klachten voor een coronatest melden, worden gewoon getest. Deze ‘toeristentesters’ hebben niets aan de testen en bovendien zijn die behoorlijk pijnlijk. En als mensen met een coronabesmetting niet in quarantaine willen, krijgt de veiligheidsregio in uitzonderlijke gevallen de bevoegdheid om die weigeraars verplicht thuis te laten blijven.