Volledig scherm
Aan de Landschapsbaan in Vleuten komt een dependence van het Amadeus Lyceum. © Google Maps

Leerlingen Amadeus krijgen tijdelijke locatie naast winkelcentrum Vleuterweide

Het Amadeus Lyceum in Vleuten krijgt een dependance aan de Landschapsbaan. Dat is op loopafstand van de hoofdvestiging aan de Burchtpoort, bij winkelcentrum Vleuterweide. 

Nu krijgen tweehonderd bovenbouwleerlingen nog deels les bij Volt! naast station Vleuten. Die keuze leidde tot veel commotie binnen het Amadeus Lyceum, omdat de vmbo-school een aantal malen negatief in het nieuws is geweest vanwege een aantal leerlingen met gedragsproblemen die de buurt onveilig maakten. Vanaf 2020 is deze ruimte waarschijnlijk niet meer beschikbaar, zegt de gemeente Utrecht. 

De uitbreiding van het Amadeus Lyceum is nodig omdat de school in een te klein jasje steekt. De tijdelijke locatie aan de vijver bij de Landschapsbaan – dat terrein ligt nu braak – moet de school vanaf de zomer drie jaar uit de brand helpen. Het is wettelijk verplicht dat de dependance binnen 2000 meter van het hoofdgebouw zit. 

Nieuwe school

De wijk Vleuten-De Meern krijgt ook een nieuwe middelbare school. Daar kunnen duizend leerlingen terecht. De locatie is nog onbekend. De nieuwe middelbare school is noodzakelijk omdat de komende jaren veel jongeren uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern overstappen van het basisonderwijs naar het middelbaar onderwijs.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Utrecht & omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip, foto of video? Stuur ze ons door op
06-52470104 of stuur een e-mail naar de redactie van AD Utrecht: un.stad@ad.nl

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.