Volledig scherm
Joop Zoetemelk in 1981 in zijn beroemde trui. © ANP

Legendarische oud-wielrenner Joop Zoetemelk bij Vuelta-show in TivoliVredenburg

Joop Zoetemelk is de hoofdgast bij ‘De Tour van 80', onderdeel van een serie shows die TivoliVredenburg presenteert rond de start van de Spaanse wielerkoers in Utrecht.

De oud-Tourwinnaar geeft acte de presence op een avond waarop een ode wordt gebracht aan de wielergrootheid. Wilfried de Jong, Mart Smeets, Eric Corton, Bart Wagendorp en JW Roy dragen bij aan het eerbetoon. Zijn meesterknecht Johan van der velde en de TI Raleigh-wegkapitein Henk Lubberding ontbreken niet.

De Tour van ’80 - op vrijdag 12 juni - is een wielertheatershow in multidisciplinaire setting: muziek, toneel, beeldend proza, fijnzinnige poëzie en theatrale interviews – een avond waarin de dramatiek van de Tour de France letterlijk zal weerklinken en verbeeld.

TivoliVredenburg organiseert in aanloop naar de 75ste editie van de Vuelta een aantal wielershows en concerten met een Spaans tintje onder de noemer ‘Viva La Vuelta’. De Spaanse feestband La Pegatina staat geprogrammeerd voor zaterdagavond 15 augustus. De Spaanse flamencogitarist Tomatito (11 maart), de feestband Muyayo Riff (11 april) en het Libero Strijorkest (20 juni) doen ook een duit in het zakje om de Vuelta-koorts in Utrecht op te poken. 

  1. Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Wat gebeurt er vandaag in Utrecht?

    Vanavond staat de Californische band The Growlers in Ronda in TivoliVredenburg. Hun muziek wordt niet voor niets beach goth genoemd: de band mixt surf, garagerock, pop en psychedelica. Dit jaar bracht The Growlers het nieuwe studioalbum Natural Affair uit, waarop de band zich meer laat inspireren door energieke new wave funk en dansbare disco. De zaal opent om 19.00 uur, de band speelt de eerste klanken om 19.45 uur. Tickets zijn 23,35 euro en zijn hier te bestellen.