Willeke en Ronald van Rossum brachten hun twee kinderen groot in dit huis aan de Akkerweg. Nu die op zichzelf wonen, is het huis wat te groot geworden.
Volledig scherm
PREMIUM
Willeke en Ronald van Rossum brachten hun twee kinderen groot in dit huis aan de Akkerweg. Nu die op zichzelf wonen, is het huis wat te groot geworden. © Jeroen Jumelet

Lekker buiten spelen in het weiland: bij deze woning in Driebergen kán het

wonenIn een rustige buurt aan de rand van Driebergen brachten Willeke en Ronald hun twee zonen groot. Die wonen nu op zichzelf en dus wordt het tijd voor een wat kleiner huis.

 1. De enorme personeelstekorten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?
  PREMIUM
  VRAAG MAAR RAAK

  De enorme personeels­te­kor­ten in de zorg: waar komen ze vandaan, en wat doen we eraan?

  Met name in de afgelopen coronaperiode stond het nijpende tekort aan zorgpersoneel volop in de schijnwerpers: op de ic’s is sprake van een flinke schaarste en in september eisten digitale demonstranten op het Malieveld zelfs structurele loonsverhoging. De tekorten zijn echter niet nieuw: er is, door het hele land, al jaren grote vraag naar meer zorgmedewerkers. Waarom is dat eigenlijk zo — en hoe lossen we dat op?
 2. Jeugdarts Ruben (35) werd op een dinsdagavond gebeld: ‘Je gaat in het coronabedrijf werken’
  PREMIUM

  Jeugdarts Ruben (35) werd op een dinsdag­avond gebeld: ‘Je gaat in het coronabe­drijf werken’

  De ene dag zit je nog in je artsenpraktijk in Stichtse Vecht, de andere voer je bron- en contactonderzoek voor de GGD regio Utrecht (GGDrU) uit. De Utrechtse jeugdarts Ruben Schmits (35) is een van de vele werknemers van de GGDrU die zijn eigen taken opgaf om mee te helpen in de strijd tegen het coronavirus. Dit is deel 1 van een kortlopende serie over GGD’ers die zich inzetten in de bestrijding van het coronavirus.