Veel mensen fietsen over de stoep om de gevaarlijke kruising te vermijden
Volledig scherm
Veel mensen fietsen over de stoep om de gevaarlijke kruising te vermijden © William Hoogteyling

Levensgevaarlijke kruising in Wijk bij Duurstede wordt veiliger voor fietsers

De voor fietsers levensgevaarlijke kruising Zandweg/Steenstraat in het centrum van Wijk bij Duurstede wordt veiliger gemaakt. De belangrijkste maatregel: automobilisten worden gedwongen langzamer over het kruispunt te rijden.

 1. Overvecht wil best van het gas af: ‘Nadat Poetin Oekraïne aanviel, is toch iedereen het erover eens?’
  PREMIUM

  Overvecht wil best van het gas af: ‘Nadat Poetin Oekraïne aanviel, is toch iedereen het erover eens?’

  De Utrechtse wijk Overvecht-Noord geldt als landelijke proeftuin voor een complexe operatie, waarbij in 2030 de eerste 6600 huurwoningen van het gas af moeten zijn. Bewoners vinden het - op een enkeling na - allemaal wel prima, blijkt uit een rondgang door de wijk. Het levert een jaarlijkse besparing op van enkele honderden euro’s. En de gratis inductiekookplaat en pannenset zijn ook welkom.
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”