Jan van Zanen overhandigde vandaag op zijn laatste dag als burgemeester van Utrecht aan 24 stadsgenoten een koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Ook Frans Middelham, die zich al 25 jaar inzet voor de Dominicuskerk, kreeg een lintje.
Volledig scherm
Jan van Zanen overhandigde vandaag op zijn laatste dag als burgemeester van Utrecht aan 24 stadsgenoten een koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Ook Frans Middelham, die zich al 25 jaar inzet voor de Dominicuskerk, kreeg een lintje. © AD

Lintjesregen in coronatijd: het Wilhelmus niet meezingen, geen hoera en zelf je lintje opspelden

In de rest van het land worden de Koninklijke onderscheidingen vrijdag uitgereikt, maar in Utrecht gebeurde dat vandaag al. Zo kon vertrekkend burgemeester Jan van Zanen de lintjes nog persoonlijk aan zijn 24 stadsgenoten uitreiken. Het opspelden moesten ze vanwege de coronamaatregelen wel zélf doen. 

  1. Gesteggel over erebaantje als voorzitter vertrouwenscommissie; mag GroenLinks of VVD?
    PREMIUM

    Gesteggel over erebaantje als voorzitter vertrou­wens­com­mis­sie; mag GroenLinks of VVD?

    Het politieke spel rondom de zoektocht naar een nieuwe burgemeester in Utrecht is losgebarsten. In de gemeenteraad wordt gesteggeld over wie de voorzitter moet worden van de nog in te stellen vertrouwenscommissie. Een erebaantje, waar zowel GroenLinks-leider Heleen de Boer (grootste coalitiepartij) als VVD-voorman Dimitri Gilissen (grootste oppositiepartij) op azen. De partijen zijn het nog niet eens over wie het mag gaan doen.