Volledig scherm
PREMIUM
Lisette Geelen in het herinneringsbos, dat zij creëerde tussen Driebergen en Werkhoven. © Mel Boas

Lisette begint een herinneringsbos in Werkhoven: ‘Een plek vol liefde en herinnering’

De Utrechtse Heuvelrug is een heus herinneringsbos rijker. Het is een initiatief van de Werkhovense Lisette Geelen. Een serie ingrijpende en emotionele gebeurtenissen brachten haar op het idee een plek te scheppen waar bomen geplant kunnen worden die verbonden worden aan een moment. Aanstaande zaterdag houdt de Stichting Bijzonder Bos een open dag.

Quote

Een plek voor iedereen die ter herinne­ring een boom wil planten.

Lisette Geelen, Herinneringsbos

Een kleine parkeerplaats, afgezet met stammen van populieren en een nog blank eikenhouten klaphek verraden subtiel de ingang van het Bijzondere Bos. „Het klaphek is net vorige week geplaatst”, vertelt de Werkhovense niet zonder trots. De bermen zijn ingezaaid met kamille, klaproos en korenbloem. Ze leiden de bezoeker naar een volgend klaphek met daarachter een gloednieuw eikenhouten bankje. „Dit is nog maar de entree”, zegt Geelen.

Het verhaal van het herinneringsbos begint in 2016 als haar schoonvader na een ziekbed overlijdt. „Hij wilde een herinneringsboom planten. Wij waren wekenlang mantelzorgers. Ondertussen zorgde een vriendin voor onze twee kinderen. Mijn schoonvader stierf zonder de gelegenheid te hebben gehad de boom te planten. Die boom hebben we toen alsnog geplant na zijn dood. Zes weken later stierf totaal onverwachts mijn vriendin die voor de kinderen had gezorgd. Toen ontkiemde een zaad in mijn hoofd. Ik wilde een herinneringsbos. Hier. Voor iedereen die ter herinnering een boom wil planten.”

  1. Voltooien schoolroute in Bilthoven laat tot de herfstvakantie op zich wachten

    Voltooien schoolrou­te in Bilthoven laat tot de herfstva­kan­tie op zich wachten

    De drukke Jan Steenlaan in Bilthoven is pas na de herfstvakantie klaar. De herinrichting van de belangrijke fietsverbinding, van het Bilthovense station naar de scholen en de sportaccommodaties, zou eigenlijk aan het einde van de zomervakantie gereed zijn. Maar de aannemer heeft dat niet gehaald en wil de ‘printlaag’ van de weg nu in de herfstvakantie aanbrengen. De Jan Steenlaan wordt dan een week afgesloten voor verkeer.